Ne hagyd abba a gyümölcsöt!
Málnás-tejes-piskótás variáció bögrecre
Egy újabb receptet hozok Nektek ezekre az egyre sötétedő napokra, amikor friss gyümölcsből egyre kevesebb lesz, ugyanakkor vitaminból egyre többre van szükségünk.
Ezt a könnyed, piskótás pohárkrémet egy közös főzőcskézésen lestem el Lilitől, aki citrommal készíti.
Akkor nagyon megtetszett, azóta elkészítettem málnával, szilvával és körtével is, mindegyik szuper! :) A következő talán a narancs lesz...
De akkor térjünk is a receptre (3 adag):
- 1 nagy pohár tejföl (jó a 12%-os is)
- fél csomag babapiskóta
- 1-2 marék málna
- vaníliás cukor
- méz
A tejfölt összekeverem a málnával, mézzel és vaníliás cukorral ízesítem. A babapiskótával rétegesen belepakolom a bögrecekbe, alulra érdemes krémet rakni, hogy könnyebben megszívja magát a piskóta. Legalább 2-3 órát, de akár egy napot is álljon a hűtőben, hogy jól összeérjenek az ízek.
Ahogy a piskóta megszívja a tejfölös krémet, az besűrít és lesz egy kis mascarpone-s jellege az egésznek, szépen kanalazható desszertet kap, aki ki bírja várni ;)
Ahogy látjátok, egy borzasztó egyszerű desszertről van szó, nagyon jól lehet variálni. Én a szilvásat fahéjjal, a körtéset pedig mézzel készítettem, kísérletezzetek Ti is bátran!
Természetesen az arányokat is lehet variálni, krémesebbre vagy piskótásabbra, de azt azért ne feledjétek, hogy mégiscsak tejfölből készül, elég laktató.
FIGYELEM!!!
A blogom a saját honlapomra költözött!
Ha ez tetszett, az új még izgalmasabb! Nézz be --> http://bogrec.hu/